Millió, miliő

Millió, miliő

Ritkán adatik meg a sportkedvelőknek, hogy ekkora élményzuhatag alá álljanak. Már napok óta bizsergető az érzés, amely a mesebeli kis gömböc módjára ezekben a napokban tovább duzzad. A hosszú vizes vébé fénye érthetően mindent elhomályosít, és bár az eddig történtekben is alaposan el lehet mélyedni, a tényleges kicsúcsosodás csak most következik. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.
Hervasztó

Hervasztó

Bizonyosan tudom, hogy a Virágkarnevál szervezői a lelküket ki fogják tenni, mert lelkiismeretes, profi társaságról van szó, ugyanakkor hasonló cipőben járnak, mint a nyomtatott sajtó: szépen elmegy mellettünk az idő. Ratalics László írása.

Áradat

Martin Schulz német szociáldemokrata kancellárjelölt szerint Angela Merkel német kancellár áradatot idézett elő 2015-ben azzal, hogy beengedte Németországba a Magyarországon várakozó menekülteket. Majd hozzátette, ezt nem azért mondja, mert kampányidőszak van. Bánhegyi Gábor írása.

Jegyzet: Árak és értékek

Mind többen döntenek úgy, hogy a MÁV helyett inkább a telekocsi szolgáltatását veszik igénybe, s mindez nem lehet véletlen. A józan ész diktálja az Oszkár választását, hiszen pontosan indul az előre megadott helyről, s az utas nincs kiszolgáltatva a Magyar Államvasutak kiszámíthatatlan menetrendjének. M. Magyar László írása.
Spicces tudósítók

Spicces tudósítók

Nemrégiben nagy port vert fel – különösen az internet világában – a bajai halászléfőző versenyről kissé ittas állapotban bejelentkező fiatal tudósító esete. Természetesen munka közben nem ihatna senki – se riporter, se orvos, se tanár, stb. –, na, de azért vannak fokozatok e témában is. Kenyeres Ilona írása.

50 forint

Ötven forintért vásárolt bérletet egy 18 éves fiú, és jelezte is, hogy feltörhető a budapesti tömegközlekedési társaság online jegyrendszere. A rendszert fejlesztő társaság feljelentése nyomán korán reggel rendőrök vitték el, két év börtön fenyegeti azért, amit tett. Bujdos Attila jegyzete.
Katona(i) dolgok

Katona(i) dolgok

Talán A kőbaltás ember című (szerzője Szentiványi Jenő) generációk körében népszerű ifjúsági regényének elolvasása, s későbbi továbbgondolása után vált nekem is meggyőződésemmé a széles körben osztott nézet. T. Szűcs József írása.

Feketéből fehér

Azon kaptam magamat, hogy egyre több hírt böngészek a Magyar Nemzetből, amely médiumot korábban ritkábban lapoztam fel, mint a politikailag is ledérebb bulvár újságokat. Mostanában viszont egyre több, társadalmilag is izgalmasabb információt öntenek az olvasóra, s ezek nem tekinthetőek kormánydicséretnek. Angyal Sándor jegyzete.
A hatezer forintos bécsi szelet

A hatezer forintos bécsi szelet

Kiverte a biztosítékot a neten egy szakács bejegyzése. Azt elemezte végig, hogy ha valaki becsületesen, tényleg a minőségre, a vendégre figyelve kezd bele egy egyszerű étterem elindításába, akkor a végén hatezer forintra jön ki egy bécsi szelet ára. Kiss László írása.
Tisza-parti idillromboló

Tisza-parti idillromboló

Mondhatni minden idilli volt. Kánikula, de nem fullasztó meleggel, amiben nagy szerepe volt a lágy, hűsítő szellőknek. A nap elé időnként szűrőt raktak a fátyolfelhők, ám így is kaptak munkát a pigmentsejtek. Mán László jegyzete.
A fagyi visszanyal

A fagyi visszanyal

Már visszakoznának az érintett cégek annak a gimnazistának az ügyében, aki egy biztonsági rést kihasználva 50 forintért tudott bérletet venni a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új online értékesítési rendszerében, majd erről a hibáról értesítette a társaságot. Annyit se válaszoltak neki, hogy köszönjük, viszont a jegyrendszert kidolgozó T-Systems Magyarország feljelentette; pénteken reggel rendőrök mentek érte, kihallgatták és rabosították. Szőke Tímea írása.

Fő a nyugalom!

Valami végérvényesen megváltozott: Feri, a zöldséges reggel 8-kor már kiszolgált. Igaz, nem volt kisimult, de rendelt. Hol voltak már azok a hételők, amikor egy-egy idegenbeli Diósgyőr-meccs után két, netán három nap múlva került elő valamelyik pesti rendőrkapitányság mélyéről… „Ez van, Pistukám, megöregedtünk. Új jelszavam: fő a nyugalom!” – mondta nekem, hazudta magának, miközben lemért négy szép őszibarackot. Juhász-Léhi István írása.

Miért volt az jó

"Végül, ki dönti el, hogy ki húzza a rövidebbet. Miért nincs olyan, hogy mindenki nyer." Bujdos Attila írása.

Mint az öreg hölgyek

"Annyira hagyják lerobbanni az öreg házakat, hogy már csak az elbontás marad." Kiss László írása.

Árnyék

Várhatóan ősszel ismerteti árnyékkormánya tagjainak névsorát az MSZP. Az árnyékkormányzás nem része a hagyományos magyar politikai kultúrának. Bujdos Attila jegyzete.

Emlékszem

Az idő megszépíti az emléket – hangzik az örök érvényű igazság, s azt hiszem, kevesen szállnának vitába ezzel. Olyan érveket tudunk ugyanis felhozni, amelyek gyakorlatilag cáfolhatatlanok. Uri Mariann írása.
A tehetség csodája

A tehetség csodája

A július az iskolai szünet ideje, ám vannak olyan diákok, akik most sem pihennek. A nemzetközi diákolimpiákon a világ legkiválóbb középiskolásai ilyenkor mérik össze tudásukat. Veres Pál írása.

Jegyzet: Ratkó-dédunokák végleges késésben

Az ENSZ új jelentése szerint az Afrikában élők száma 2050-ig jóval több mint 1 milliárd lakossal, Európa jelenlegi népességének másfélszeresével fog nőni. A születéskor várható élettartam 58-ról 69 évre emelkedik, az Afrikából elvándorlók évi számát 450 ezerre becsülik, akiknek óriási többsége feltehetően Európa felé fog elindulni. Dr. Hajnal Béla írása.
Az egyetemhez közel…

Az egyetemhez közel…

Még szállnak a levegőben a Campus Fesztivál zenéi, a focibajnokság még nem vette fel utazósebességét, a Loki már beleszaladt egy nem várt pofonba, a vizes vb programjában még csak most jönnek az úszók, de az egyetemre készülő diákok és családjaik, már készülnek rá, hogy a gyermek elkerül otthonról, és kollégiumban vagy albérletben önálló életet kezd élni. Debrecen szélesre tárja a kapuit, hogy fogadja az újakat, akik így vagy úgy itt fognak élni a cívisvárosban. Réti János írása.
Megszelídült fesztivál

Megszelídült fesztivál

Mielőtt bárki azzal vádolna meg, hogy rosszat akarok írni az előző Campus Fesztiválokról, rögtön leszögezem: önmagához képest lett még szelídebb Kelet-Magyarország legnagyobb ifjúsági „dzsemborija”, bár ez a jelző sem helytálló már. Égerházi Péter írása.

Jegyzet: Cirkusz és kenyér

Június vége óta tart a kánikula Japánban, ahol mostanság átlagosan 35 fokig emelkedik a hőmérséklet. Ennek eredményeképpen a szigetországban idáig legalább hatan haltak meg és közel nyolcezren kerültek kórházba hőguta miatt. Hoványi Péter írása.

Ajánlati ár az egekben?

Óvodafejlesztés, ipari park kialakítása, városközpont-rehabilitáció, középületek energetikai célú korszerűsítése – csak néhány cél azok sorából, amiket a hajdú-bihari települések a TOP-os pályázatok segítségével kívánnak tető alá hozni, és amelyeknek a megvalósítására 30 milliárd forintot a döntéshozók már oda is ítéltek az önkormányzatoknak. Petneházi Attila írása.
Észlelési probléma

Észlelési probléma

Éppen egyszerre történt tegnap: az MTI összesítette a vasúti balesetek számát, miközben Debrecenben ismét történt egy. Szinte ép ésszel felfoghatatlan, ha úgy történik ilyen, hogy a vezető a fényjelző készülék tilos jelzése ellenére hajt a vasúti átjáróba gépkocsijával, s így ütközik a vonatszerelvénnyel. Barak Beáta jegyzete.
Ria, ria, kalória!

Ria, ria, kalória!

Enni vagy nem enni? – ez itt a kérdés. A koponyában ilyenkor feldereng Hamlet, aki régen dán királyfiként férkőzött a köztudatba, a legújabb korban pedig puffasztott gabonatermékként. Apropó, puffadás! Tengerrel bíró országokban alig látni túlsúlyos helyieket, egyből kivehető, hogy ki a turista, ki pedig az őslakos. Ladányi Tóth Lajos jegyzete.
Műkedvelők

Műkedvelők

A műugró-, mű-, avagy szinkronúszó-, nyílt vízi úszó-, medencés úszó- és vízilabda- (gyűjtőnevén vizes) világbajnokság akkor is nagy érdeklődésre tartana szert kicsiny hazánkban, ha nem Budapest rendezné. Bodnár Tibor jegyzete.
Lakótelepi flexelők

Lakótelepi flexelők

Egészen sajátos hangulata van a paneltömböknek, amikor nyári estéken sötétség üli meg a házak szűk közeit. A történések főként nyáron elevenek a környéken élőkben, amikor ablakot nyitnak erre a világra. Szabó Zsolt László írása.

Bérplafon

Sajtóhírek szerint népszavazáshoz szükséges aláírásgyűjtésbe kezdhet több ellenzéki párt abban a kérdésben, hogy maximálják-e az állami cégvezetők fizetésének felső határát mintegy másfél millió forintban. Szőke Tímea jegyzete.
Erdő mellett nem jó..?

Erdő mellett nem jó..?

Olvastam a minap, több helyen találkoztam a hírrel, hogy nemcsak az ember, hanem az eddig megmentőinként tisztelt fák szintén hajlamosak szennyezni a környezetüket. T. Szűcs József írása.
Állat-védelem

Állat-védelem

Önök szerint mennyit ér egy élet? És milyen büntetést érdemelne az, aki veszélyezteti, kioltja azt? Az emberek esetében egyértelmű a válasz: felbecsülhetetlen, és a lehető legnagyobbat. Azt látjuk, hogy a jogszabályi háttér is ennek szellemében született: szigorú büntetéseket helyez kilátásba azok számára, akik bosszúból, féltékenységből, nyereségvágyból vagy egyszerűen csak véletlenül az embertársaik halálát okozzák. Palicz István írása.
Szatmári légiósok

Szatmári légiósok

Az értékek mindig itt voltak, már ezer éve, meg annál is régebben: a táj, a természet, az ember alkotta házak, templomok, a dolgos kéz művelte kertek, földek, a szívvel főzött ételek, italok – s persze legfőképpen az emberi közösségek. Mindezek széppé, érdekessé és értékessé tesznek az ismeretlenek, érdeklődő idegenek szemében minket, szabolcsiakat, szatmáriakat, beregieket. Nyéki Zsolt jegyzete.
 
Előző
123456  


hirdetés