Nem lehet elég korán elkezdeni

2024.05.05. 09:00

DVSC: Az ultrákkal szurkoló ötéves Beni örök barátságot kötött példaképével, Loncsarral

A Loki labdarúgója a Kecskemét elleni mérkőzés után odaadta mezét a minden rigmust tudó kisfiúnak. Czuper Beni a futballista kedvességét az Újpest elleni összecsapáson egy rajzzal és kupával viszonozta. Az ötéves debreceni drukker ígéri, hogy a DVSC Ferencváros elleni meccsén is szorít majd a csapatnak, és bízik benne, hogy egyszer majd a kapott dresszbe is belenő.

Tóth Huba Elemér

A DVSC labdarúgója a Kecskemét elleni mérkőzés után odaadta mezét a minden rigmust tudó kisfiúnak. Czuper Beni a futballista kedvességét az Újpest elleni összecsapáson egy rajzzal és kupával viszonozta. Az ötéves debreceni drukker ígéri, hogy a Ferencváros ellen is szorít majd a csapatnak, és bízik benne, hogy egyszer majd a kapott dresszbe is belenő.

Czuper Beni Sztefan Loncsar DVSC
Czuper Beni és Sztefan Loncsar a DVSC meccsén
Forrás: DVSC

Az ötesztendős Czuper Beni a mostani idényben látogatott ki a Nagyerdei Stadionba, a DVSC-meccseken pedig egyből megragadta a közeg. A kisfiú rögtön a Loki nagy szurkolójává vált:

  •  az összes rigmust kívülről fújja, 
  • és a B-középből torkaszakadtából igyekszik a csapatot támogatni.

A Haon kiszúrta, hogy a DVSC–Kecskemét meccs után a debreceniek montenegrói légiósa, Sztefan Loncsar odaadta a mezét Beninek. Azonban a történet a következő hazai mérkőzés után folytatódott, ugyanis az ifjú Loki-drukker mindenképp viszonozni akarta a játékos kedvességét. A DVSC Facebook-oldalán található képeken portálunk azt is felfedezte, hogy az Újpest elleni találkozót követően Loncsar egy rajzzal és a kupával fotózkodott – mint kiderült, ezt Benitől személyesen vette át.

sztefan loncsar debrecen dvsc
DVSC: Sztefan Loncsar a Benitől kapott ajándékokkal
Forrás: Facebook / DVSC

Nem lehet elég korán elkezdeni

A Haon felkereste Beni édesanyját, Czuper Nórát, aki boldogan mesélte el a történteket. – Egyedül nevelem a kisfiam, így anya és „apa” is vagyok egyben. Mindent megteszek azért, hogy Beni boldog legyen. Egy számomra közel álló személy, aki 1991 óta Loki-szurkoló, igazából ő hozta gyermekem szívébe a piros-fehér színeket, amiért örökké hálás leszek. Kívülről fújja az összes szurkolói rigmust, a Tankcsapda dalait, és az ultrákkal közösen szidja a Ferencvárost. Egyszer Brandon Domingues éppen ott focizgatott a barátnőjével, ahol mi lakunk. Ekkor csatlakozott hozzájuk Beni is, amit szintén hatalmas örömmel élt meg. Bár utána leszerveztük, hogy egy meccs után találkozunk a futballistákkal, sajnos a csapat vereséget szenvedett, és elmaradt a „randevú”, mivel gyorsan mentek az öltözőbe. Azonban a Kecskemét elleni meccsen Sztefan Loncsar meglátta, hogy Beni mekkora szenvedéllyel szurkol, és a hármas sípszó után jött felénk, majd odaadta a mezét – fogalmazott Beni édesanyja.

dvsc brandon domingues
Beni és Brandon Domingues, a DVSC játékosa
Forrás: magánarchívum

Plakát nélkül szívvel-lélekkel

Czuper Nóra arról is szót ejtett, hogy Beni sok kortársával ellentétben nem tart plakátot, hanem csak szívből szurkol. – A fiam aztán otthon rajzolt, amelyen magát ábrázolta Loncsarral. Láttam rajta, hogy nagyon boldog lenne, ha ismét találkoznának. Nem bíztuk a véletlenre, a DVSC játékosával a közösségi médián keresztül felvettük a kapcsolatot. Elhatároztuk, hogy mi is megajándékozzuk Loncsart – mesélte a történteket.

debrecen dvsc sztefan loncsar
Sztefan Loncsar megköszönte az ajándékokat az ifjú drukkernek
Forrás: DVSC

Meglepték a DVSC játékosát

Beni eredetileg egy üvegre gravírozott focilabdát szeretett volna adni Loncsarnak, azonban ezt a szabályok betartásával nem tudták volna a stadionba bevinni. Az anyuka a fiával végül készíttetett egy kupát a játékos részére, emellett pedig a már említett rajzot is odaadták.

Loncsar ígérte, hogy az Újpest elleni meccs után odajön hozzánk, szavát be is tartotta. Nagyon közvetlen volt, a legjobban pedig az tetszett, hogy Beni rajzának láthatóan örült, még a csapattársaknak is büszkén mutatta. A kupát viccesen néhány másodpercig még Dzsudzsák Balázs is magához ragadta. Egy álmunk vált valóra, de tudom, hogy Beni és a focisták közös története még folytatódhat

– hangoztatta.

Ez egy örök szerelem?

Arra is rákérdeztünk, hogy a Beni a Ferencváros ellen vasárnap 18.30-kor kezdődő mérkőzés történéseit fogja-e követni. – Az idegenbeli meccseket egyelőre még nem vállaljuk be, de Benit ismerve ami késik, az nem múlik. Ugyanis nagyon szeretné, hogy minden találkozón legyünk ott, de egyelőre még csak Debrecenben szurkolunk élőben. Beni egyébként a tv-ben állandóan a Loki-meccseket nézi, így otthonról követni fogjuk az eseményeket. Úgy gondolom, hogy számára egy örök szerelem kezdődött. Jövőre szeretném beíratni focizni, egyszer talán ő is pályára léphet a DVSC színeiben. A kisfiam azt mondta, az egyik álma, hogy belenőjön a Loncsartól kapott mezbe – zárta mondandóját a lehetetlent nem ismerő anyuka.

Loncsar a példaképe

Mikor Beni hazaért az óvodából, röviden őt is megszólaltattuk, hogyan emlékszik vissza a történtekre. – Loncsar a példaképem, akitől múltkor még puszit is kaptam. Nagyon tetszik a meze, mindennap megnézem. Mikor meglátta az ajándékom, nagyon örült neki. Imádok szurkolni a DVSC-nek, remélem a Fradi ellen is nyernek. Remélem, hogy Loncsarral majd még később is találkozhatok – nyilatkozta bátran a kisfiú, aki a beszélgetés végén még a Loki-indulót is elénekelte.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában