DEAC

2024.05.05. 12:34

Játékosai hozzáállását kritizálja a DEAC edzője

Andjelko Mandics vezetőedző úgy látja, játékosai az elveszített negyeddöntő óta nem koncentrálnak megfelelően. A DEAC számára a játékban maradásról szól majd a keddi, második mérkőzés.

Molnár Szilárd

Andjelko Mandics, a DEAC edzője

Forrás: Czinege Melinda

Ahogy arról a Haonon beszámoltunk, a DEAC szombaton 80–68-ra kikapott hazai pályán a Sopron kosárlabda együttesétől a 7. helyért folyó első mérkőzésén. Sajnos hiába volt a fogadkozás, az Oláh Gábor utcai sportcsarnok közönsége ugyanazt az enervált játékot láthatta kedvenceitől, mint a Budapesti Honvéd elleni összecsapásokon, így a debreceniek rögtön elveszítették a pályaelőnyüket.

DEAC, kosárlabda, Sopron, Andjelko Mandics, Neuwirth Bence
Neuwirth Bence, a DEAC játékosa scalódotan nyilatkozott
Forrás: Haon-archív

A DEAC fiatalja szerint sokkal több van bennük

A találkozót követő sajtótájékoztatón a debreceni csapatot képviselő Andjelko Mandicson és Neuwirth Bencén is látszódott a csalódottság. A hajdúságiak vezetőedzője úgy látja, játékosai nem tudnak megfelelően koncentrálni a mérkőzéseken. – Az első negyed borzasztó volt, az ott szerzett hátrányból pedig nem tudtunk visszajönni, valamint túl sok helyzetet hagytunk ki.

Csalódott vagyok több dolog miatt is.

Nem tudjuk összerakni magunkat fejben a negyeddöntő óta, nem jó a pályán a koncentrációnk és a hozzáállásunk sem. Sajnos ez most így alakult, Sopronban megpróbáljuk még visszahozni a párharcot Debrecenbe, de nem lesz könnyű dolgunk – szólt Andjelko Mandics kritikája.

Neuwirth Bence ezúttal csak egy triplát tudott elsüllyeszteni az ellenfél kosarába. A fiatal játékos szerint a mutatottnál sokkal több van a DEAC-ban: – Nagyon bánt, hogy ez lett a végeredmény. Az első negyedben nem jól kezdtünk, ez pedig rányomta a bélyegét az egész meccsre. Sajnálom, mert szerintem a csapatban sokkal több van, megpróbáljuk a következő mérkőzésből a legtöbbet kihozni – fogadkozott Neuwirth.

Nem zavarta meg a Sopron gárdáját a hosszú utazás

Gasper Potocnik, a vendégek edzője természetesen jóval vidámabb hangulatban értékelt: – Hosszú út után gyakorlatilag rögtön pályán is voltunk, így gratulálok a srácoknak, hogy ebben a szituációban is helytálltak. Az első perctől az utolsóig a maximumot nyújtották a játékosok, ennek köszönhető a győzelmünk. Ez csak az első lépés, de már a következő találkozóra fókuszálunk, hisz csak két győzelemmel lehet megszerezni a 7. helyet – tekintett előre a tréner.

A 17 pontot szerző Nichols Christopher is érthetően elégedetten nyilatkozott a találkozóról: – A rájátszás eddig nem úgy alakult, ahogy elterveztük, de ez a siker remek lehetőség az újrakezdésre. A Debrecen ellen sikerült az akaratunkat kombinálni a kivitelezéssel, így meg tudtuk nyerni a találkozót. Ez még csak egy győzelem, folytatjuk a munkát, szeretnénk hazai pályán lezárni a párharcot – mondta el a játékos.

Az egyik fél második győzelméért tartó párharcban 1–0 az állás a Sopron javára. A párviadal második meccsét kedden 18 órától rendezik a hűség városában. 

A mérkőzést követő sajtótájékoztató:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában