Kézilabda

2024.02.24. 10:00

Szilágyi Zoltán: A lényeg, hogy sikerült nyerni

A DVSC Schaeffler hatalmas csatában múlta felül a NEKA-t.

Orosz Krisztofer

Szilágyi Zoltán az eredménnyel elégedett lehet

Forrás: Kiss Annamarie

Előzetesen könnyű feladat várt a debreceni kézis lányokra a pénteki NEKA elleni meccsen. A balatoniak azonban bizonyították, sosem szabad csupán a papírformára hagyatkozni egy-egy mérkőzésen. A Loki egyébként lendületesen kezdte a találkozót, csakhogy a fehér mezes vendégek sem hagyták magukat és a félidőben jobban álltak, mint a hazaiak. A fordulást követően sem vett vissza a NEKA, s a vége előtt 10 perccel még teljesen nyílt maradt a találkozó. A cívisvárosiak kapujában azonban bravúrt bravúrra halmozott Catherine Gabriel, így a Vasutas, ha nehezen is, de itthon tartotta a két pontot. 

A legfontosabb a két megszerzett pont a DVSC Schaeffler számára 

A hazaiak trénere, Szilágyi Zoltán kiemelte, a NEKA fantasztikusan kézilabdázott a mérkőzésen, így külön öröm számára, hogy végül sikerült itthon tartani a pontokat. – Dicséret illeti az ellenfelünket, remekül játszottak. A lányoknak is azt mondta, hogy ez már egy erősebb csapat, mint akivel ősszel mérkőztünk. 

Egyéni és csapatszinten is sokat javultak. Amikor néggyel mentünk, mintha megnyugdtak volna a lányok, kicsit lassabban kéziztünk.

Sok ziccert hibáztunk, meg is büntette ezt ellenfelünk. Igazság szerint szenvedtünk, néhol pánikoltunk is. A végjáték szerencsére sikerült, így a két pontot itthon tudtuk tartani – mondta. 

Planéta Szimonetta remekelt 

A debreceniek klasszisa, Planéta Szimonetta remekül játszott az egész mérkőzésen. Mind támadásban, mind védekezésben kivette a részét a sikerből. A kézilabdázó úgy fogalmazott, nehéz összecsapás volt, de szerencsére ők jöttek ki jobban a végjátékból. – Nem ilyen meccsre számítottunk, nem voltunk elég agresszívak. 

A könnyű gólok elmaradtak, a NEKA pedig kihasználta a hibáinkat. A legfontosabb, hogy nyertünk.

Az is igaz, hogy nem erre az összecsapásra fogunk szívesen visszaemlékezni, de a válogatott szünet előtt kellett ez a siker – fogalmazott a találkozó egyik legjobbja. 

A tények: 

DVSC Schaeffler–NEKA 32–29 (15–16) 

Debrecen 800 néző. V: Asztalos, Szalay 

DVSC: GABRIEL – Töpfner 3 (3), Szabó N, Füzi-Tóvizi 3, PLANÉTA 7, VÁMOS P. 10, VÁMOS M. 5. Csere: Bartulovic (kapus), Kácsor 1, Johansson, Haggerty, Jovovics 1, Csernyánszki 1, Grosch, Petrus 1. Edző: Szilágyi Zoltán 

NEKA: ZAJ – Molnár D. 3, Lapos 1, Bató 2, Alaxai 1 FARAGÓ L. 6 (2), Wald 1. Csere: Csapó K. (kapus), KECELI-MÉSZÁROS 4, Petruska, Kriston, MUNTENAU-KORODI 4, Matucza 2, Berei 3, Fazekas V. 2 (2). Edző: Bakó Botond 

Az eredmény alakulása: 8. perc 3–4. 19. p.: 12–8. 27. p.: 13–15. 36. p.: 18–19. 48. p.: 24–23. 54. p.: 28–27. 

Kiállítások: 10, ill. 6 perc 

Hétméteresek: 3/3, ill. 7/4 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában