DVSC

2024.02.13. 13:57

Hátvédet keres a Loki?

Kusnyír Erik sérülése nehéz helyzetbe hozhatta a debreceniek szakmai stábját.

Molnár Szilárd

Marko Zsivkovics

Forrás: Starsport.rs-archív

A szerb telegraf.rs információi szerint Marko Zsivkovics, a Partizan Beograd jobbhátvédje közel állt hozzá, hogy a DVSC-hez igazoljon, azonban hétfőn meghiúsult a játékos Magyarországra igazolása, mivel a hajdúsági klub időközben meggondolta magát – szúrta ki a zte.hu oldal.

A Partizan nevelésű Zsivkovics 1994. május 17-én született Szendrőn (Smederevo). A 29 éves, elsősorban jobbhátvédként bevethető labdarúgó fiatalon megjárta a Partizan fiókcsapatának számító Teleoptikot, majd az újvidéki Vojvodinához került. 2015 februárjában a litván Suduva szerződtette, ahonnan egy évvel később Dunaszerdahelyre igazolt. Két és fél évet töltött el a felvidéki csapatnál, majd 2019 januárjában hazatért, és a Radnicski Nishez igazolt. Fél évvel később a Vozdovac játékosa lett, ám 2021 januárjában visszatért nevelőegyesületéhez. A 173 cm magas labdarúgó piaci értékét 600 ezer euróra becsüli – tavaly júniusban még 1.4 millió euró volt – a transfermarkt.de oldal, szerződése 2025 nyaráig érvényes a belgrádi klubnál. Zsivkovics a Partizannal szerb bajnoki címet (2013) szerzett, míg a Vojvodinával szerb kupát (2014) nyert.

A rutinos jobbhátvéd a hírek szerint vélhetően ingyen érkezhetett volna a piros-fehérekhez, mivel a Partizan szakmai stábja nem számít a szolgálataira, az idei szezonban emiatt nem is küldték pályára hivatalos tétmérkőzésen. (Pedig a 2022/23-as idényben még a hazai és nemzetközi porondon is  számoltak vele)

Vélhetően Kusnyír Erik súlyos sérülése  nehéz helyzetbe hozhatta a Loki szakmai stábját, ezért néztek szét a Vasutas  vezetői a játékospiacon. Ennek ellenére Zsivkovics átigazolása azért is lett volna meglepő, mert többször is elhangzott, hogy a DVSC a mostani játékospolitikája alapján nem szerződtet 27 évesnél idősebb labdarúgókat.

A játékos pályafutása számokban:
Szerb I. osztály (rájátszással): 108 mérkőzés, 4 gól, 15 gólpassz
Szlovák I. osztály (rájátszással): 55 mérkőzés, 2 gól, 7 gólpassz
Litván I. osztály: 35 mérkőzés, 1 gól, 9 gólpassz

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában