Ökölvívás

2023.02.08. 20:04

Folytatódott a pofonparádé Debrecenben

Sok magyar bokszoló lépett ringbe szerdán is a nagy létszámú cívisvárosi közönség előtt.

Forrás: Kiss Annamarie

Szerdán folytatódott a 67. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban. A nyitónap is tartogatott fordulatokat, hiszen beszakadt ring, parázs meccsek és meglepetések is akadtak bőven a cívisvárosban. Az esemény második „felvonása” előzetesen izgalmasabbnak bizonyulhatott, hiszen hazai közönség előtt bemutatkozhatott Bernáth Attila és Bernáth László, a hölgyeknél pedig Nagy Tímea mérhette össze tudását ellenfelével. 

A nap első igazi férfi rangadóján Veres Roland szállt ringbe, a német Hansen ellen. Az összecsapás elején agresszívabban kezdett a magyar sportoló riválisa, ám hamar felvette a ritmust a kékben szereplő honi öklöző. A folytatásban sem vettek vissza a felek, egymást követték a nagyobbnál nagyobb pofonok és testre ütések. A harmadik menetben is mindent kiadtak magukból a riválisok, igyekezett mindkét harcos eldönteni a találkozót, ám ez kiütéssel nem jött össze, így az Oláh Gábor utca Sportcsarnok közönségének legnagyobb örömére Veres Roland nyerte az összecsapást. 

Forrás: Kiss Annamarie

A déltől kezdődő eseményen az első pillanattól remek hangulat uralkodott, amelyet csak fokozott az első magyar győzelem. Portálunk Kurtucz Csabát, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnökét kérdezte eddigi benyomásairól, és Veres Roland győzelméről. – Mindig különleges Debrecenben lenni ezen a fantasztikus versenyen. Régen még versenyzőként izgultam, ami egy másik felkészülést jelentett, de most a versenyzőink miatt szorítok. Természetesen merőben más a kettő, de tapasztalataimmal igyekszem segíteni a srácokat. 

Csak megerősíteni tudom magam, elképesztően erős a mezőny. Aki itt 2-3 összecsapást is tud nyerni, annak nemzetközi szinten is lehet keresnivalója. Veres Roland fantasztikusan bokszolt német ellenfele ellen, megérdemelten győzött.

 Annyira jól tartotta a távolságot Hansennel szemben, hogy igazi professzor volt a ringben. Azt várom Rolitól, hogy meg is nyerje a tornát – értékelt a szakember. 

Fotós: Kiss Annamarie

A folytatásban sem unatkozhattak a kilátogatók, hiszen nem sokkal Veres Roland győzelme után újfent magyar versenyző következett: Buza Rafael szállt ringbe svájci ellenfelével. Az első pillanattól kezdve igyekezett kihasználni a hazai pálya jelentette előnyt a Fitt-Box sportolója. A második menetben sem kímélték egymást a felek, óriási küzdelem alakult ki kettejük között. A záró felvonásban is hazánk szülöttje volt aktívabb, sorra érkeztek az ütések, s a lelátón is egyre hangosabbak voltak a fanatikusok. A dominancia kifizetődött: megynerte az összecsapást a magyar öklöző. 

A szerdai nap első etapjának zárótalálkozóján is volt magyar érdekeltség, hiszen Fodor Milán mérkőzött meg Souquessa Kelvinnel. Az első menetben ki-ki ütközetet láthattunk, mindkét fél sorozta egymást. A másodikban sem vettek vissza a sportolók, mindent beleadtak a küzdelem során, némileg fáradtabbnak tűnt a cseh versenyző, s ezt Fodor igyekezett kihasználni. A záró felvonásra fordulva a külföldi öklöző kezdett erőszakosabban, ám a magyar sportoló hamar reagált, s egyszer a földre is került pár pillanatra Csehország harcosa. Hiába kapaszkodott azonban vissza Kelvin, az összecsapást Fodor Milán nyerte. 

Az esti program érthető okokból több látogatót vonzott az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, hiszen ringbe szálltak többek között a DVSC Boxing sportolói is. Előtte azonban a hölgyeknél rögtön az első összecsapáson is akadt magyar érdekeltség, Kertész Alexandra mérte össze tudását lengyel ellenfelével, ám „vendég” győzelemmel hamar véget is ért a találkozó. 

A nap egyik legjobban várt összecsapása következett, a debreceni Bernáth Attila mérkőzött meg ukrán vetélytársával. A hajdúsági sportoló erőszakosan kezdett, hamar tudatni akarta ellenfelével, ki szerepel hazai pályán. Egymást érték a pofonok, sorozták egymást a sportolók, miközben a nagy létszámú közönség egyre magasabb hőfokon égett. A második etapban is folytatódott a nyílt sisakos küzdelem, amelyben egy hajszálnyival Bernáth bizonyult jobbnak. 

A záró felvonásban remek lábmunkájának köszönhetően rendre ki tudta kerülni ellenfele támadásait a DVSC-Boxing sportembere, a nézők ovációja, s annak előnye a piros színben versenyző Bernáthot segítette, aki a harmadik menetben sem kímélte ukrán vetélytársát és magabiztosan nyerte meg a találkozót. 

Forrás: Kiss Annamarie

Párhuzamosan is egy debreceni vonatkozású ütközet zajlott, Bernáth László és Virbán Gáborral mérte össze tudását. Az első felvonásban mindkét fél szeretett volna előnyt kialakítani, ám rendkívül jól állták a pofonokat a magyar srácok. A második menetben sem vettek vissza a tempóból, látszólag mindketten kellőképpen motiváltak voltak. Virbán Gábor folyamatos testütésekkel próbálkozott, a hajdúsági öklöző gyors mozgását igyekezett kihasználni. 

A záró menetben mindkét fél kiadott magából mindent, ám ez sem volt elég Bernáth Lászlótól, Virbán Gábor nyerte a mérkőzést.

A DVSC Boxing elnöke, Szabó Sándor, aki egyebek mellett Bernáth Attila és Bernáth László edzője is, a HAON-nak nyilatkozott a lefújást követően. – Attila véleményem szerint rendkívül jól bokszolt, egy olyan ukrán ellenfél ellen ráadásul, aki hatalmas tapasztalattal rendelkezik. 

Nemzetközi tornákon is szerepelt jó pár alkalommal, erős vetélytárs volt, de simán megoldotta, szerencsére nem is görcsölt rá az összecsapásra. A következő ellenfele egy argentin sportoló lesz, akit jó öklözőnek tartok, de szerintem Attila azt a feladatot is megoldja majd.

 Bernáth Lászlónak sajnos nem úgy jött ki a lépés, ahogyan terveztük. Virbán Gabi a mumusának számít ebben a tekintetben, de bizakodó vagyok a jövőt tekintve – mondta. 

Forrás: Czinege Melinda

A második nap végére szabad szemmel szinte alig lehetett látni üres széket az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban, ahol zárásként még Nagy Tímea lépett ringbe, s veszítette el lengyel ellenfelével szemben az összecsapást. 

Forrás: Kiss Annamarie

Orosz Krisztofer 

 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában