Programajánló

2024.05.08. 14:58

Hétvégén új kiállítással vár a debreceni Vojtina Bábszínház

Haon.hu

A kiállítás a fesztiválra meghívott gyermek- és ifjúsági előadásainak kép- és videóanyagát használja fel

Forrás: Vojtina Bábszínház

Átlényegülés, Közös tér, eltérő beszédmódok a Gördeszka színpadán címmel nyílik kiállítás május 11-én, szombaton 13 órakor a Vojtina Bábszínház Kálvin téri kiállítóterében – közölte az intézmény portálunkkal.

Mint írják, a bábszínház világa számos műfaj szintézise, eszközkészlete a társművészetekkel karöltve határtalanul gazdag. A kortárs bábszínház az észlelés új módozatainak műfajaként működik, több érzékszervre hat, létrehoz egyfajta köztes meditációs állapotot élő és az élettelen között. A Vojtina új tárlata a hamarosan kezdődő Deszka Fesztivál Gördeszkára meghívott gyermek-és ifjúsági előadásainak kép- és videó anyagának felhasználásával valósult meg.

A bábszínház világában számos műfaj és eszköz egyesül a többi művészeti ággal
Forrás: Vojtina Bábszínház

A kiállítást a tárlat kurátora, Láposi Terka nyitja meg. Köszöntőt mond Puskás István, Debrecen kulturális alpolgármestere, Szabó K. István, a Csokonai Nemzeti Színház művészeti vezetője és Asbóth Anikó, a Vojtina Bábszínház igazgatója.

 Az Átlényegülés 

Május 11. és Június 16. között látogatható.

Helyszín: Debrecen, Kálvin tér 13.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában