Mozi

2024.04.17. 13:22

Ingyenes programmal ünneplik az egykori Uránia Mozgót Debrecenben

Az egykori filmszínházat Lugosi Bélával idézik meg április 24-én.

Haon.hu

A mozi egykor Hungáriaként is működött

Forrás: Főnix Rendezvényszervező

Debrecen egykori ikonikus filmszínháza, az Uránia Mozgó 110 éve, 1914-ben kezdte meg működését. Az időközben kétszer is nevet változtató mozi (előbb Hungária, majd Filmmúzeum) épületében 2001 óta a népszerű Vojtina Bábszínház tevékenykedik. Az Apolló Mozi a Vojtinával és az ÉPÍTÉSZ/KUL/TÚRA csapatával  április 24-én izgalmas múltidézésre hívja közönségét, áll a Főnix Rendezvényszervező közleményében.

A programsorozat 17 órakor vezetett épületbejárással kezdődik az egykori Uránia épületében, a jelenlegi Vojtina Bábszínházban Horváth Péter helytörténésszel.  Az Apolló Moziban egész napos minikiállítás várja a nézőket az Uránia-Hungária-Filmmúzeum anyagaiból és retró filmes tárgyakból. 19 órakor az Apolló díszelőadása kezdődik az 1931-es Dracula vetítésével, a közönséget Puskás István alpolgármester és Asbóth Anikó, a Vojtina Bábszínház igazgatója köszönti. A Dracula előtt A mozikirály (1913) című filmből láthatnak rövid részletet az érdeklődők.

A program ingyenes, a részletekről az esemény Facebook-oldalán lehet tájékozódni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában