Főszerepben a sport

2024.05.06. 19:04

Iskolai olimpiát tartottak a Szoboszlói Úti Általános Iskolában – fotókkal, videóval

A S(z)ulimpiát május 6-án tartották az intézményben. Az iskolai minden évben szervez sport-fókuszú projektnapokat.

Haon.hu

A diákok többek között futóversenyen is részt vehettek

Forrás: Czinege Melinda

A Szoboszlói Úti Általános Iskolában kiemelt figyelmet fordítunk iskolaközösségünk minden tagjának mentális és fizikai egészségére, ezért a mindennapokban számtalan lehetőséget biztosítunk a sportolásra, a mozgás öröméért, a rendszeres testedzés szokásának kialakításáért és megalapozásáért. Ennek részeként minden tanévben – az élményalapú tanulás-tanítást követve– szervezünk sport-fókuszú projektnapokat - olvasható az iskola közleményében. 

sport, szulimpia, iskola,
A kis sportolók pingpongban is kipróbálhatták magukat
Forrás: Czinege Melinda

Mint azt írták, az olimpiai év jegyében az idén iskolai olimpiát hirdettek a diákoknak és szüleiknek a Magyar Sport Napjára, május hatodikára. Ezzel az akcióval összesen az iskola 446 tanulója és 40 tanár csatlakozott a „Mozduljunk Együtt Debrecen! kihíváshoz.

Az egyéni és a csapatsport sem maradhatott el

A „S(z)ulimpia az osztályok bevonulásával kezdődött, akik fogadták az olimpiai lángot, amely a diákolimpikonokkal, Európa- és Világbajnok tanulókkal érkezett meg. A megnyitót követően Bereczki Dóra, az iskola volt diákja, a DEAC Jégkorong Akadémia U16-os gárdájának olimpiai bajnok játékosa vezette a bemelegítést. A sportjátékokon, melyek között sprint- és hosszútávfutás, kosárlabda, labdarúgás, kapitánybombázó, akadálypálya, teqball, tollaslabda, asztalitenisz, hármasugrás is szerepelt az olimpiai tudáskvíz mellett, a tanulók egyéniben és csapatban is indulhattak, ahol aktivitáspontokat gyűjthettek. 

A játékokat követően díjkiosztó is volt, a diákok Széles Diána alpolgármestertől, valamint Orosz Aurélia és Papp Csaba önkormányzati képviselőktől vehették át a megérdemelt díjakat.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában