Háború vagy béke

2024.05.10. 20:00

Nyíradonyi fórum: az európai parlamenti választás tétje a totális háború - fotókkal

Június 9-én Európa jövőjéről döntenek a választópolgárok. Tasó László szerint az európai parlamenti választáson dőlhet el, hogy háborúba sodródik-e az unió.

Hajnal László

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a miniszterelnök főtanácsadója fontos dolgokra hívta fel a figyelmet a választásokkal kapcsolatban

Forrás: Czinege Melinda

A közelgő önkormányzati és az európai parlamenti választás apropóján szervez országjárást a Fidesz-KDNP, melynek soron következő állomásaként Nyíradonyban, a Városháza galériatermében tartottak lakossági fórumot péntek délután.

európai parlamenti választás, országjárás, fórum
Sokan összegyűltek a fórumon, amelynek legfőbb témája az európai parlamenti választás volt
Forrás: Czinege Melinda

Tasó László országgyűlési képviselő a fórumot megelőző sajtótájékoztatón kifejtette, az elmúlt időszakban elképedve figyelte, mennyire más irányvonalat képvisel az unió ahhoz képest, amit húsz évvel ezelőtt az uniós tagsáról gondoltak, és amelynek elvei mentén 2004-ben elvégezte az európai kurzust.

Az Európai Unió megváltozott. Nem azok az értékek az elsődlegesek és fontosak, amelyek korábban világos, egyértelmű értékszövetséget jelentettek a biztonságos Európáért

– fogalmazott. Rávilágított, fel kell hívni Európa népének figyelmét, hogy helytelen irányba halad az unió, melyet rossz szándékú emberek vezényelnek. Leszögezte, ha ebben nem lesz változás, Európa a jelenleginél is komolyabb, visszafordíthatatlan veszélyhelyzetbe kerülhet.

Tasó László szerint a veszély megelőzhető, ehhez azonban változásra van szükség Brüsszelben, éppen ezért fontos, hogy a békepártiak erőre kapjanak. Úgy véli, az unió vezetői könnyelműen belépnének a háborúba, a háború pedig szerinte minden esetben halott embereket hagy maga után. Mint mondta, az orosz-ukrán konfliktus borzalmainak már így is több százezer áldozata van, és egy esetleges világháború megállíthatatlan pusztulással járna.

Tasó László szerint a veszély megelőzhető
Tasó László szerint a veszély megelőzhető
Forrás: Czinege Melinda

Az országgyűlési képviselő nem kétli, hogy egyeseknek érdeke lenne, és jól járnának, ha bekövetkezne egy háborús eszkaláció, azonban ez világégést hozna maga után.

– Ezért hívjuk fel a figyelmét minden pillanatban a magyar választópolgároknak is, hogy a béke a legfontosabb: tűzszünetre, megállapodásra van szükség – húzta alá. Hozzátette, csak stabilitásban lehet tervezni, közösségi célokat megvalósítani.

Óriási a tétje az európai parlamenti választásnak

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a miniszterelnök főtanácsadója beszédében elmondta, 29 nap van hátra az európai parlamenti és az önkormányzati választásokig. Az országjárás fontosságát hangsúlyozva kiemelte, a Fidesz és a KDNP a közéleti munkáját a párbeszédre és a választópolgárokkal történő személyes találkozásra alapozta:

– Éppen ezért minden idők legkomolyabb választási kampányát indítottuk el, hiszen több mint 1200 helyen standolunk országszerte, több száz lakossági fórumot tartunk, és több mint ötvenezer önkéntes segíti a munkánkat. Nem hibázhatunk június 9-én, nem küldhetünk háborúpárti embereket Brüsszelbe, az Európai Parlamentbe. A magyarországi baloldal képviselői pedig egytől egyig a háború mellett állnak – mondta.

Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a miniszterelnök főtanácsadója elmondta, minden idők legkomolyabb választási kampányát indították el
Nyitrai Zsolt országgyűlési képviselő, a miniszterelnök főtanácsadója elmondta, minden idők legkomolyabb választási kampányát indították el
Forrás: Czinege Melinda

Nyitrai Zsolt szerint a tét óriási: Európa és Magyarország jövője, a béke vagy a háború forog kockán. Úgy véli Brüsszelben változásra van szükség, hiszen az ottani bürokraták mindent elrontottak: a háború, az illegális migráció, a koronavírus-járvány kezelését és az erőszakos gender-propagandát is rászabadították a polgárokra. Emlékeztetett, ezekről a kérdésekről döntünk június 9-én.

– A Fidesz-KDNP egy nagyon komoly európai parlamenti listát állított össze, szinte mindegyik társadalmi csoportnak kínálunk képviseletet – fejtette ki. Példaként említette, hogy a magyar gazdákat Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke képviseli, aki maga is gyakorló gazdálkodó. Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt időszakban Brüsszel az európai gazdákkal szemben az ukrán oligarchák és az ukrán gabona oldalára állt. Szintén a listán szerepel Szekeres Pál, aki kerekesszékes paralimpiai bajnokként a fogyatékossággal élőket képviseli, emellett a határon túli magyarokat képviselők is a nemzeti listán találhatóak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában