Állatvilág

2024.05.06. 15:42

A felelős állattartásra hívja fel a figyelmet a debreceni képviselő

Debrecenben kiemelt figyelmet fordítanak az állatokra is. Szilágyi Edina a felelős állattartás napján arra kéri a lakosokat, tartsák be a hét aranyszabályt.

Haon.hu

Szilágyi Edina önkormányzati képviselő Atmóval, a kis haverjával

Forrás: Facebook / Szilágyi Edina

Az állattartás hét aranyszabályának betartása mellett (szeretet, táplálás, ápolás, pihenés, egészség, mozgás, családtervezés), az üzenet az, hogy az állatoknak jobb életkörülményekre van szükségük, és ehhez szemléletváltásra van szükség mind a hobbi-, mind a gazdasági célú állattartásban - olvasható Szilágyi Edina önkormányzati képviselő közösségi oldalán

Kezdve a szeretetteljes törődéssel, az igényeknek megfelelő tápláláson, egészen az állatorvosi ellátásig, mindenkinek felelősséget kell vállalnia az állataiért.

Az első felelős állattartás napját 2017-ben ünnepelték, azóta pedig minden évben május 6-án emlékezünk rá, hogy segítsük és védjük kedvenceinket, és hogy ráébredjünk, mennyire fontos az állatokkal való felelős és tisztelettudó bánásmód. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában