Nagyon megijedt a család

2024.04.21. 10:19

„Én ilyet még nem láttam” – rohantak az ügyeletre a hajdú-bihari Zolikával, akit hirtelen hólyagos kiütések leptek el

A hároméves kisfiú új széket és asztalt kapott a születésnapjára, a tünetek akkor jelentkeztek, amikor leült rajzolni.

Haon.hu

A kisfiúnak orvosi segítségre volt szüksége

Forrás: illusztráció / MW-archív

Születésnapra kapott gyerekbútor okozott allergiás reakciót egy hároméves hajdú-bihari kisfiúnál, az esetről a gyermek édesanyja nyilatkozott a BorsOnline-nak. Mint a lap írta, a fiú, Zolika azonnal birtokba vette az asztalt és a széket, leült rajzolni, de néhány pillanat múlva égő vörös kiütések jelentek meg combján ott, ahol a székkel érintkezett.

Én ilyet még nem láttam: másodpecek alatt vörös, hólyagos kiütések jöttek ki rajta, miután leült a székre

– mondta az édesanya, aki nagyon megijedt, amikor gyermeke felszisszent és a combjához kapott. A nő és párja egyeztetett a gyerek háziorvosával, majd autóba ültek, és bementek az orvosi ügyeletre. Az anya szerint a kiütések nem enyhültek, sőt viszketni kezdtek, amitől a kisfiú is megijedt. Az orvos tüneti kezelése után azonban halványodni kezdtek a foltok, majd nyom nélkül eltűntek.

A nő szerint elképzelhető, hogy nem gyerekbarát festékkel kezelték a széket, de egy bútornak akkor sem kellene ilyen erős reakciót kiváltania senkinél. Az orvos szerint vegyszer kerülhetett a bútorra, de az anya biztos benne, hogy ilyesmi az otthonukban nem történt.

A gyereket teljes körű allergiavizsgálatra viszik majd, hogy kiderüljön, mi váltotta ki a bőrirritációt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában