korszerűsítések

2020.12.02. 14:52

Megújult környezetben tanulhatnak a diákok

Energetikai korszerűsítésen esett át a Debreceni Dózsa György Általános Iskola.

Fotó: Kiss Annamarie

Európai Uniós forrásból, 272 millió forintos beruházással újult meg a Debreceni Dózsa György Általános Iskola, melynek részleteit szerdán ismertették az intézmény előtt. Papp László, Debrecen polgármestere elmondta, az energetikai felújítás keretében ajtókat, ablakokat cseréltek, korszerűsödött a hőszigetelés, így kisebb energiaigénnyel működik majd az intézmény a következő időszakban. Mindez 450 diáknak, 39 pedagógusnak, valamint a kisegítő személyzetnek teszi jobbá a mindennapjait a megújult környezetben.

Fotó: Kiss Annamarie

– Egy nagyon fontos fejlesztési folyamatnak egy új elemét láthatjuk itt, a Vénkertben több intézmény megújult már az elmúlt időszakban, és jelenleg is pályáztatás alatt van Sinai Miklós utcai óvodának a felújítása. Eddig 10 oktatási nevelési intézmény felújításán vagyunk túl, 6 korszerűsítés pedig az előkészítés fázisában van. Ez a beruházási program nagyon jelentős szén-dioxid megtakarítást idéz elő: közel 2100 tonnával csökken kibocsátott a szén-dioxid mennyisége, csak a Dózsa György Általános Iskolában ez 156 tonnával kevesebb szén-dioxid-kibocsátást jelent – mutatott rá Papp László.

Kósa Lajos országgyűlési képviselő | Fotó: Kiss Annamarie

Kósa Lajos országgyűlési képviselő mindehhez hozzátette, hogy ezzel a korszerűsítéssel a korábbi fenntartási költségek a felére csökkennek, így nemcsak környezetvédelmi, hanem költségvetési szempontból is jelentős beruházásról beszélhetünk. – Debrecenben jól hasznosulnak az Európa Uniós támogatások, amit a városlakók is láthatnak – mondta.

Papp László polgármester, Barcsa Lajos alpolgármester és Kósa Lajos országgyűlési képviselő | Fotó: Kiss Annamarie

Barcsa Lajos alpolgármester arra emlékeztetett, hogy a Dózsa György Általános Iskola felújítása egy átfogó fejlesztési program része, amelynek keretében a Vénkert összes önkormányzati és állami fenntartású intézménye megújul. Hangsúlyozta: a 2014-ben indult program részeként összesen több mint 2 milliárd forintból újul meg a Vénkert.

Előtérben Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója | Fotó: Kiss Annamarie

– Kötelességünk, hogy az intézmény ne csak kívül, hanem belül is esztétikai élményeket nyújtson és biztonságos legyen. A tanév végéig 24 tanterem újul meg, valamint a folyosók és a vizesblokkok is korszerűsödnek mintegy 40 millió forintból – tette hozzá Pappné Gyulai Katalin, a Debreceni Tankerületi Központ igazgatója.

VK

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában