Fejlődés

2024.05.10. 10:00

Kapcsolatépítő konferenciát Debrecenben a kkv-szektorról

A versenyelőny, fejlődés, környezeti és társadalmi szempontok mellett még sok más témát is érintettek.

Haon.hu

Több, vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatos előadást is tartottak

Forrás: BNI Északkelet-Magyarország

Fellendülés előtt a KKV szektor címmel tartottak kapcsolatépítő konferenciát csütörtökön Debrecenben.

A kkv-szektor fejlődése Kelet-Magyarországon, a városfejlesztés hatása a vállalkozásokra és a valódi gazdasági fenntarthatóság. Ezek volt a BNI Északkelet-Magyarország Régió idei legnagyobb rendezvényének fő témái – közölte portálunkkal a BNI Északkelet-Magyarország.

Versenyelőnyhöz juthat a kkv-szektorban, aki időben elkezdi az ESG, azaz a környezeti, társadalmi és vállalatirányítási szempontból való megfelelőségét fejleszteni emelte ki Bauerné Dr. Gáthy Andrea, a Debreceni Egyetem GTK egyetemi docense.

debrecen-kkv-konferencia-vallalkozas-fejlodes
Bauerné Dr. Gáthy Andrea, a Debreceni Egyetem GTK egyetemi docense
Forrás: BNI Északkelet-Magyarország 

Az egyetemi oktató Fenntarthatóság és versenyképesség: Milyen lehetőségeket jelent a kkv-k számára a körforgásos gazdasági modell és az ESG címmel tartott interaktív előadást.

Minden vállalkozásnak van és lesz lehetősége fejlődni, hiszen óriási bővülés van a Debrecenben és a régióban egyaránt

– emelte ki előadásában Fekszi Gergely, az EDC/DIF vállalkozásfejlesztési vezetője. A fejlesztési szakember hangsúlyozta: első körben azok a vállalkozások, amelyek beszállítóvá szeretnének válni, a szolgáltató szektorból kerülnek ki, azonban a termelés elindulásával, az ESG és a fenntarthatósági szempontok egyre fontosabbá válásával a hazai gyártók is be tudnak majd kerülni a megbízható stratégiai partnerek közé.

Az üzleti élet legfontosabb tényezői

Berze Márton, az Onlife társalapítója a következőkre hívta fel a figyelmet:

Az ember, a munkavállaló és a vezetői attitűd és ebből következően a kettőjük közötti kapcsolat a legfontosabb tényezők az üzleti életben.

A kommunikációs szakember tudományos kutatásokra alapozott összefoglalójában elmondta: a bizalom, a személyes beszélgetések, a folyamatos visszajelzés és közös folyamatfejlesztés, valamint a feladatok megfelelő delegálása azok a kulcs tényezők, melyek segítségével sikeresen lehet céget, vállalatot fejleszteni.

Az eseménynek jótékonysági célja is volt, melynek köszönhetően a helyszínen megjelent közel 70 cégvezető eddig közel egymillió forintot gyűjtött a DOTE Gyermeksebészetéért Alapítványnak egy speciális eszköz beszerzésére.

Dr. Radványi Ádám szakorvos elmondta: a közelmúltban a sürgősségi- gyermeksebészeti fejlesztési projekt apropóján a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány, a Remény a Leukémiás gyermekekért Alapítvány és a Gyermekeinkért Alapítvány adományából egy 40 millió forint értékű 3D-s laparoszkópos tornyot rendeltek meg. A torony mindennapi használatának megkönnyítésére szükség van még egy 5 mm átmérőjű 2D rendszerré adaptáló kamerafejre is, mely a csecsemők, kisgyermekek minimál invazív műtéteihez elengedhetetlen.

A támogatási akcióhoz online bárki csatlakozhat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában