Flottacsere

2023.06.30. 13:33

Mercedes-Benz autóbuszokat adtak át Debrecenben – fotókkal

Tíz darab szóló, teljesen alacsonypadlós Mercedes-Benz Conecto típusú autóbusszal bővíti járműparkját a DKV.

Az esemény résztvevői kívül-belül megcsodálták az új buszokat. A képen Tóth Szabolcs (balról), Papp László és Sipos Zoltán közlekedési üzletágvezető-helyettes

Forrás: Czinege Melinda

A DKV Zrt. 2024. év végéig tartó flottacsere programja az ütemterv szerint halad. A már korábban átadott járműveket követően július 1-jén újabb tíz darab szóló Mercedes-Benz Conecto típusú autóbusz áll forgalomba. A járműveket pénteken délelőtt adták át az Inter Tan-Ker Zrt. debreceni telephelyén. 

Az eseményen elhangzott, a flottacsere 2022. január 3-án kezdődött 30 darab szóló alacsonybelépésű Mercedes-Benz Reform, és 4 darab alacsonypadlós, csuklós Mercedes-Benz Conecto típusú jármű forgalomba állításával. Az elmúlt másfél évben a fentieket további 6 darab csuklós Conecto, valamint 19 darab szóló Conecto típusú autóbusz követte, melyek mind teljesen alacsonypadlós kivitelűek.

 Ezen túlmenően, tavaly augusztusban bővült a flotta 12 darab Mercedes-Benz eCitaro elektromos autóbusszal is. Utoljára 2023. áprilisban frissült a járműpark. A 2023. június 30-i átadással, újabb 10 darab szóló autóbusszal modernizálja járműveit a közlekedési társaság. A Mercedes-Benz Conecto szóló buszokból összesen 39 darab érkezik idén Debrecenbe, az utolsó tízet várhatóan ősszel veszi majd át a DKV Zrt.

Összesen 119 Mercedes-Benz autóbusz váltja a Volvo buszokat

– Nagyon fontos és örömteli esemény a debreceni közösségi közlekedésben, amikor új járműveket tudunk üzembe helyezni, és tudunk tenni a helyi közösségi közlekedés komfortosságának, minőségének javítása érdekében – emelte ki Papp László polgármester az átadón. Hozzátette, 2022 januárja óta zajlik az autóbuszos járműflotta cseréje, eddig több mint 80 autóbusz érkezett meg a város közlekedési rendszerébe, és idén még tovább gyarapszik ez a szám. Összesen 119 darab Mercedes autóbusz váltja a Volvo buszokat, amelyek „megszolgálták az idejüket”.

Wifi és akusztikus utastájékoztató rendszer

A polgármester megjegyezte, nagyon fontos egyrészt a komfort, a vezető- és utasbiztonság, másrészt pedig a környezettudatosság szempontjából is ez a flottacsere. 

Nyilvánvalóan látja mindenki, Debrecen milyen intenzív gazdaságfejlődésen megy keresztül. Az új ipari parkok üzembe állítása, majd működésbe állása az új gyáraknak további kihívásokat jelentenek a város közösségi közlekedésében. Úgy kell majd optimalizálni a járművek számát, hogy a megnövekvő munkavállalói utasáramlás is teljes mértékben kiszolgálható legyen

 – mondta Papp László. Rámutatott, az új járművek üzembe helyezését követően a szóló Volvo autóbuszokat fokozatosan kivezetik a közösségi közlekedésből, ezzel még tovább csökken a károsanyag-kibocsátás Debrecenben. Jövőre további 40 darab csuklós Mercedes-Benz Conecto típusú autóbusz áll majd forgalomba, ezzel 2024. év végére a helyi autóbusz-közlekedést kizárólag egységes gyártmányú járművekből álló flotta képviseli majd.

Tóth Szabolcs, a DKV Zrt. vezérigazgatója hangsúlyozta: az EURO6-os dízelmotorral hajtott, háromajtós, 12 méteres buszok klimatizáltak, ingyenes wifi-vel és külső-belső akusztikus utastájékoztató rendszerrel felszereltek. Tágas belső térrel, 80 álló- és 27 ülőhellyel rendelkeznek.

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában