Tündérszépek

2024.05.02. 11:17

Szépségápolás és a rituálék – a lélekre is hatnak

Öngondoskodás pár percben. A rendszeres szépségápolás és a hozzá kapcsolódó rituálék nemcsak szebbé, hanem kiegyensúlyozottabbá is tesznek.

Kosztin Éva

Szépségápolási rituálékról kérdeztük a szakembert

Forrás: Illusztráció / MW-archív

Még szűk két hétig várjuk a jelentkezéseket a Tündérszépek idei versenyére, de azokkal, akik eddig beküldték az adatlapjukat, április végén újabb fotózást szerveztünk egy debreceni stúdióban. A szépségkirálynő-jelöltek sminkjét Józsáné Vári Eleonóra szépítész készítette, akit munka közben kérdeztük arról, hogy miért fontos a szépségápolás és a hozzá kapcsolódó rituálék. 

szépségápolás, rituálék, Józsáné Vári Eleonóra, szépítész, Tündérszépek 2024
A szépségápolás és az ahhoz kapcsolódó rituálék a lelket is feltöltik
Forrás:  Illusztráció / Shutterstock

A számunkra megfelelő rituálé kiválasztásához fontos szem előtt tartani, hogy milyen az életritmusunk, mennyi időt szentelünk magunknak. Szerencsére nem szükséges órákig elnyújtani a folyamatot, hogy eredményt érjünk el, egy gyors tusolásnál is meg lehet csinálni, hogy olyan tusoló termékeket vagy kényeztető szappant választunk, amivel abban a fürdőszobában töltött pár percben nemcsak a testünket, hanem a lelkünket is felfrissíthetjük – még úgy is, hogy közben nem is nagyon figyelünk oda

 – vélekedett.

Kifejtette, ilyenkor az illatokkal tudunk az elménknek segíteni, hogy egy kicsit kikapcsoljon, és ne a napi teendőkön pörögjön. – Az illat folyékony érzelem. Ha valaki meg tudja magának adni a fürdőkádas fürdést, erre is rengeteg eszközt találni, mind remekül hozzá tud járulni a relaxációs időhöz – tette hozzá.

A szépítész az idő megválasztását is lényegesnek tartja, mint elmondta, ő a vendégeinek az úgynevezett “sze-szo” módszert szokta javasolni. 

Érdemes minden héten szerdán és szombaton beiktatni egy arcradírozást vagy tápláló arcpakolást. Akár zuhanyzás előtt is meg lehet tisztítani az arcot, és feltenni egy maszkot, ami a tusolóban keletkezett párában tökéletesen tud dolgozni. Kismamáknak, éjszakai munkarendben dolgozóknak is erre szoktam bátorítani, náluk kifejezetten jól tud működni

– osztotta meg a Haonnal Józsáné Vári Eleonóra. Úgy gondolja, a szépségápolási rituálék alkalmazása közben ideális lehetőség adódik befelé figyelni, testileg és lelkileg egyaránt megszépülni.

Milyen szépségápolási rituálékat vet be egy profi?

– Esténként a napi piszokkal leszedem az aznapi rosszat is magamról. Csak természetes alapanyagokból készült, juhtejes szappanokat és fürdőzőket használok. A tisztítás után a tonizálással folytatom. Sok arctonikom van, azokat váltogatom, az ösztöneimre bízom, hogy mikor melyiket vetem be. Arcpakolást arcradírozás után szoktam feltenni, itt is többfélét használok, a bőr aktuális igényéhez szoktam igazítani. Ezek lehetnek nyugtató pakolások, hidratálók, vagy frissítő ránctalanítók.

Amikor több időm van, akkor egy fátyolmaszkkal zárom a rituálét és pihenek, de van, hogy a hajmosás után feldobok egy egyszerű krémmaszkot, felteszem a szemüvegem és dolgozok. Így a bőr meg tud pihenni, feltöltődni, és az illatok is megállíthatatlanul dolgoznak 

– avatott be Józsáné Vári Eleonóra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában