Labdarúgás

2024.05.10. 12:00

Mészöly vár a sorára és készül a Fradi ellen (videó)

A Diósgyőr múlt heti legyőzésének köszönhetően eldőlt, hogy az Újpest az új idényt is az NB I-ben kezdheti majd, a Mezőkövesd mellett a Kisvárda búcsúzik az élvonaltól. A lila-fehérek vezetőedzője, Mészöly Géza szerint csapata a nehézségek ellenére is keményen küzdött a bennmaradásért, és bizakodva készülnek a bajnokság utolsó két meccsére, amely közül az egyik a Ferencváros elleni rangadó lesz. Az Újpest egyelőre nem tárgyalt Mészöllyel a szerződése esetleges meghosszabbításáról.

MW

Az Újpest még nem tárgyalt Mészöly Gézával a szerződése meghosszabbításáról

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Noha a Ferencváros mellett az 1912 óta folyamatosan a legmagasabb osztályban szereplő Újpest az egyetlen olyan csapat, amely sosem hagyta az utolsó fordulóra az élvonalbeli tagsága meghosszabbítását, a lila-fehér együttest az elmúlt évekhez hasonlóan az aktuális idényben is meglegyintette a kiesés szele. A február óta már Mészöly Géza vezetőedző irányításával készülő gárda áprilisban nem szerzett pontot, miközben üldözője, a Kisvárda megtáltosodott, így nehéz helyzetbe került – írta meg a Magyar Nemzet. 

Ilyen a foci 

Ám nem kellett sokat aggódnia Mészöly Géza csapatának, hiszen az újpestiek az előző hétvégén stílszerűen, a Diósgyőr 7–0-s legyőzésével, két körrel a bajnokság vége előtt biztosították be helyüket az új idényre is az NB I-es mezőnyben – derült ki az Origo oldaláról.

„Nagyon vártuk már, hogy pont kerüljön a kiesési mizéria végére és végre megnyugodhasson mindenki a klub háza táján, a játékosok, a vezetők, a szurkolók, mindenki nagyon áhította már ezt az áprilisi nehézségek után. A március végén, Pakson megszerzett három pont után én sem gondoltam volna, hogy nehéz hetek várnak ránk, de ilyen a foci, a végén a csapat nagyon-nagyon motiváltan és jó játékkal egyértelműsítette, hogy a következő szezonban is az első osztályban szeretné folytatni” – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Mészöly Géza.

„A csapat megdolgozott a bennmaradásért, több olyan mérkőzésünk is volt, amiben benne volt a lehetőség, hogy pontot, pontokat szerezzünk, és már korábban bebiztosítsuk a célunkat. Természetesen nagyon örülünk, hogy már biztos az élvonalbeli tagságunk a következő szezonra is, így az elmúlt néhány napban felszabadultabban készülhettünk. Mégis azt érzem a fiúkon, hogy tudják: még nincs vége a szezonnak, hiszen két fontos mérkőzés vár ránk” – mondta el az 57 éves szakember, aki a két korábbi újpesti edzősködését követő téli kinevezése óta eddig 11 bajnoki mérkőzésen irányította az Újpestet.

Nem kell motiváció a Fradi ellen 

Az élvonalbeli bajnokság utolsó előtti, 32. fordulóját pénteken 20.15-től az Újpest és a Kecskemét összecsapása nyitja meg. Ez lesz az Újpest FC utolsó bajnokija a 2023/2024-es kiírásban a Szusza Ferenc Stadionban, ezt követően már csak egy Ferencváros elleni rangadó vár a lilákra a Groupama Arénában. Az Újpest és a Kecskemét élvonalbeli párharcának története egyébként 2008 óta íródik, az Újpest pályaválasztása mellett pénteken tizenegyedik alkalommal találkoznak a felek. A Szusza-stadionban mindössze egyszer, 2022. október 7-én tudtak győzni a kecskemétiek, a további tíz Budapesten lejátszott bajnokit az Újpest nyerte.

„A kecskemétiek elleni bajnoki azért is fontos, mert ha sikerül nyernünk, két jó eredménnyel a hátunk mögött mehetünk a Ferencvároshoz. Arról a meccsről már beszéltünk a csapattal, senkit nem kell motiválni, mindenki szeretné megmutatni, hogy egyénileg és csapatszinten is versenyképesek vagyunk. Kemény feladat lesz, készen állunk rá” – mondta el az újpestiek edzője, akinek sajtóhírek szerint lejár a szerződése az Újpesttel.

Mészöly javíthat az alkupozícióján

A Magyar Nemzet információi szerint a vezetőedző és a klub mostanáig nem tárgyalt a közös folytatásról, ám abban korábban megállapodtak, hogy a pénteki bajnoki utáni időszakban megkezdik az egyeztetéseket Mészöly Géza és a szakmai stáb jövőjéről. Előfordulhat tehát, hogy nemcsak a szép hazai búcsú lesz ma este a tét, hanem egy jó meccsel akár saját alkupozícióján is javíthat az 57 éves tréner. 

NB I, a 32. forduló programja

Péntek: 

Újpest–Kecskemét 20.15

Szombat

MTK Budapest–Puskás Akadémia 15.30

Zalaegerszeg–Paks 17.30

Diósgyőr–Ferencváros 19.30

Vasárnap

Kisvárda–Mezőkövesd 14.15

Debrecen–Fehérvár 19.30

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában