Eláruljuk, mi történik a testében, ha lemond az alkoholról

Akt.:
Eláruljuk, mi történik a testében, ha lemond az alkoholról
© Forrás: brightside.me
Budapest, Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Mindenki tudja, hogy az alkohol árt az egészségnek. Habár erre nem gondolunk, amikor megiszunk egy pohár italt a barátainkkal vagy a rokonainkkal. Megmutatjuk, mi történik a szervezetében, ha teljes mértékben lemond az italról.

Egy hét

1
Nyugodtabban fog aludni, mint korábban.

Két hét

2
Túlsúlyos volt? Elkezd fogyni és hetente akár másfél kilótól is megszabadulhat.

3-4 hét

3
A vérnyomás normalizálódik, az agyműködés pedig jobbá válik.

1 hónap

4
Az arcbőre üdébbé, a haja pedig egészségesebbé válik.

3 hónap

5
Egész nap frissnek és energikusnak érzi magát.

(Brightside)


begbie_650x353


Meglepő, mi történik a testében, ha leteszi a cigit

A kutatók számos alkalommal kimutatták, milyen rossz hatással van a szervezetre a dohányzás. Most viszont arra derül fény, mi történik a testben, ha letesszük a cigit.

Tények és tévhitek az alkoholizmusról

Az ember ősidőktől együtt él az alkohollal. Kultúránk része, gondoljunk csak az ünnepeken betöltött szerepére. Az alkoholnak számos jól ismert élettani és pszichológiai hatása van. Ezek az elfogyasztott adag mennyiségétől és a fogyasztás gyakoriságától függnek.

12 tévhit az emberi testről

Tényleg hiperaktív lesz a gyerek, ha túl sok cukrot eszik? Valóban elromlik a szemünk, ha túl közelről nézzük a tévét? No és az együtt élő nők biztosan egyszerre is menstruálnak? A nagy tévhitek az emberi testről, melyeket egész eddig rosszul gondoltunk.

5 őrült dolog, ami éppen a szervezetedben zajlik

Mindent összevetve a szervezetünk elég keményen dolgozik azért, hogy egészségesek maradjuk. De van ennek néhány vicces mellékhatása is.

9 lényeges különbség a forró és a hideg zuhany között

Mindenki tisztálkodik legalább naponta egyszer. Vannak, akik a forró zuhanyt szeretik, és olyanok is, akik inkább egy hideg tus alatt indítják a napot. Mindegyiknek megvan a maga előnye, és most sorra is vesszük azokat.

10 tipp, ami segít, ha összeomlott ön körül a világ

Olykor azt érezzük, hogy minden összeesküdött ellenünk. Viszont nem számít, milyen nehéz, meg kell próbáljunk túllendülni ezen, néha elég, ha változtatunk valamit az életünkön.