Sport

2016.08.18. 14:11

Megújul a jövő pénteken rajtoló Magyar Borok Útja Rallye

Budapest - A megújulás jegyében rendezik meg a 21. Magyar Borok Útja Rallye-t, amelynek mezőnye jövő pénteken rajtol a fővárosi Kincsem Parkból.

Budapest - A megújulás jegyében rendezik meg a 21. Magyar Borok Útja Rallye-t, amelynek mezőnye jövő pénteken rajtol a fővárosi Kincsem Parkból.

Megay Róbert Péter főszervező a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta, hogy a ralin közel 220 fő indulására lehet számítani, s a mezőny a három nap alatt a Balaton-környéki borrégió 17 pincészetét ejti útba, melyek közül nyolcat az elmúlt 20 évben még sosem érintett az autós-boros rendezvény. Hozzátette: a résztvevők olyan borvidékeket ismerhetnek meg, mint a badacsonyi, a balatonboglári, a Balaton-felvidéki, a balatonfüredi-csopaki, a nagy-somlói és a zalai.

A szervezőbizottság elnöke azt is bejelentette, hogy a rali háziasszonya idén Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökségi szóvivője, egyben Zala megyei elnöke, a házigazdája pedig Buda Márton rádiós-televíziós műsorvezető lesz.

Megay Róbert Péter hozzátette: a hazai borokat és a borkultúrát népszerűsítő eseményt új játékszemlélet is jellemzi majd, ezért idén játékos formában borismereti állomásokat is beépítettek az útvonalba.

Majosházi Péter versenyigazgató arról beszélt, hogy az indulóknak 20 játékos feladatot kell megoldaniuk, s 60 tesztkérdésre kell válaszolniuk a közel 700 kilométeres túra során. Kiemelte: a gyorsaság helyett ezúttal a pontosság lesz a fontos, s a résztvevőknek a KRESZ szabályait végig be kell tartaniuk.

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció Elnöke, a szervezőbizottság tagja arról beszélt, hogy a statisztika szerint a balesetek egy százalékát alkoholos állapotban okozzák az autóvezetők, ezért felhívta a figyelmet arra, hogy a verseny alatt csak a navigátorok fogyasszanak alkoholt, a sofőrök semmiképpen.

A rali két fővédnöke Pintér Sándor belügy-, valamint Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter lesz, utóbbi rajtoltatja majd el az első autót jövő pénteken reggel fél 8-kor a Kincsem Parkban. Az ünnepélyes díjkiosztót a Balatonfüredi Borhetek záróeseményeként, jövő vasárnap 16 órakor tartják a Tagore sétányon.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!