Sport

2016.07.06. 19:20

Szeretnék kiszolgálni a közönségüket a lokisták

Debrecen - Minden adott a jó szórakozáshoz, verhető ellenfél és ingyenes belépés a Nagyerdei Stadionba.

Debrecen - Minden adott a jó szórakozáshoz, verhető ellenfél és ingyenes belépés a Nagyerdei Stadionba.

Amint azt már az Európa Liga első selejtezőkörének sorsolásakor is sejteni lehetett, meglehetősen kellemes ellenfélre lelt a DVSC-TEVA a San Marinó-i SP La Fiorita együttesében. Az amatőrökből álló gárda nem is tudta igazán megnehezíteni a magyarok dolgát, annak ellenére sem, hogy soraikban játszik egy huszonötszörös válogatott, olasz bajnok labdarúgó, a 42 esztendős Damiano Tommasi.

Jobbnak kell lenniük

Az első találkozót a múlt héten 5–0-ra nyerte meg a Loki, az EL-visszavágóra pedig csütörtökön 18 órától kerül sor a Nagyerdei Stadionban. Jó hír a szurkolóknak, hogy az összecsapást mindenki ingyen tekintheti meg. Minden feltétel adott tehát az örömfocihoz, bízzunk benne, hogy a debreceni futballisták jó szórakozást nyújtanak a drukkereknek!

– Természetesen szeretnénk hazai pályán is nyerni, mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy jó mérkőzést játsszunk és kiszolgáljuk a közönségünket – vágott bele mondandójába Kondás Elemér, a DVSC vezetőedzője. – Eszközölni fogunk néhány változást a csapatban a múlt heti meccshez képest, és szeretnénk játéklehetőséget adni egy-egy fiatal futballistánknak is. Az ellenfél szervezetten játszik, ez az egyik erénye, de nekünk hazai pályán is jobbnak kell bizonyulnunk – jelentette ki a tréner, aki Tommasiról elmondta, nem felejtett el focizni, még most is jó helyen van nála a labda, de az idő nyilván némileg eljárt fölötte.

Az UEFA korábban már azt is kisorsolta, kivel találkozik a DVSC–La Fiorita párharc továbbjutója, cívisvárosi siker esetén a fehérorosz Torpedo-BelAZ Zhodino vár Szakály Péterékre. Mit lehet tudni a belorusz kupagyőztesről?

– Bár mindig csak az előttünk álló mérkőzéssel szokásunk foglalkozni, ezúttal talán kivételt tehettünk és elkezdtük feltérképezni a következő ellenfelet. Jó erőkből álló csapat a Torpedo, az utóbbi időben szoros meccseket játszottak a BATE Boriszovval és a Dinamo Minszkkel is, a kupában épp a BATE fölött diadalmaskodtak. Igyekszünk minél jobban felkészülni arra a párharcra is – nyilatkozta a Hajdú-bihari Naplónak Kondás Elemér.

Mint megtudtuk, a szakvezető a sérülésből mostanság felépülő Takács Tamásra és a motorbaleset következtében agyrázkódást szenvedett Szilvási Péterre nem számíthat csütörtökön, a hajdúsági keret többi tagja azonban bevethető.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!