Sport

2016.03.18. 15:05

Hétvégi meccskínálat: a DEAC a listavezetővel, a DASE a megerősödött Józsával mérkőzik

Debrecen - A DEAC férfi és női kosarasai idegenben, a férfi kézisek, a futsalosok és a focicsapatok itthon játszanak a hétvégén.

Debrecen - A DEAC férfi és női kosarasai idegenben, a férfi kézisek, a futsalosok és a focicsapatok itthon játszanak a hétvégén.

A DEAC Kamilla Gyógyfürdő együttese Kecskeméten, a KTE-Duna Aszfalt otthonában játszik a NBI/B-s férfi kosárlabda bajnokság 20. fordulójában. A találkozó március 20-án, vasárnap 16 órakor kezdődik.

A DEAC női kosárlabdázói is idegenben küzdenek az amatőr női NBI-es bajnokság 21. fordulójában. Budapesten az NKE KTK-DSE ellen március 18-án, pénteken 19:30-kor lépnek pályára.

A DEAC férfi kézilabda csapata itthon játssza következő bajnoki mérkőzését, a Miskolc alakulata ellen. Az összecsapást a Kecskeméti János Sportcsarnokban rendezik március 18-án, pénteken 18:30-tól.

A DEAC férfi futsal csapata az Ezüstcsikó KHE együttesét fogadja az NBII következő fordulójában március 21-én, hétfőn 18 órától. A mérkőzés helyszíne a Kecskeméti János Sportcsarnok.

Labdarúgó megye II - egy megerősödött Józsa ellen küzd a DASE

A tabella alapján kötelező győzelemnek ígérkezhet a DASE fiataljai számára a Józsa SE elleni összecsapás, ám az ellenfél a legutóbbi fordulóban is bizonyította, hogy képes meglepetést okozni. A debreceni egyetemisták hibátlan teljesítménnyel rukkoltak elő tavasszal, a Létavértest 3:1-re, az Álmosdot 2:0-ra győzték le. Az öt rúgott és egy kapott gól nem mondható rossznak, de ismerve játéktudásukat, talán még ettől is képesek eredményesebben futballozni.

A józsaiak több új labdarúgót is szerződtettek a téli holtszezonban, így az éppen a DEAC II-től érkezett Zombor Sándor mellett Juhász Bence, Szász Ede és Bazsó Olivér is Szabó László alakulatát erősíti már. Talán éppen az új igazolásoknak köszönhetően sikerült szoros meccset játszaniuk az első tavaszi fordulóban a dobogóért harcoló Hajdúhadház ellen, majd legyőzniük a szintén élcsapatnak számító Vámospércset.

Ősszel már találkozott egymással a két csapat, akkor egy 2:0-s félidőt követően 6:0-ra nyert végül a Debreceni Egyetem csapata. Hogy sikerül-e ezúttal is diadalmaskodniuk Varga Viktoréknak, az vasárnap 14 órától kiderül. A találkozót az Egyetemi Sporttelep műfüves pályáján rendezik, Kovács Ádám bíráskodása mellett.

Labdarúgó megye I - a listavezető érkezik a DEAC-hoz

Újabb komoly próbatétel vár a DEAC Sáfár László vezette megye I-es csapatára, a múlt heti hajdúszoboszlói vendégjáték után ezúttal a bajnoki cím elsőszámú várományosa, a Hajdúböszörményi TE látogat Debrecenbe.

Természetesen az őszi szezonban már egyszer megmérkőzött a DEAC a megye egyik legjobb támadósorát felvonultató alakulat ellen, akkor Tóth Lajos duplájára még Csák Zsolt tudott válaszolni, ám Kerek Balázs találata után már nem született újabb gól, így 3:1-re a HTE diadalmaskodott. Az akkori csapathoz képest talán még tovább erősödött az Elek Norbert-Kiss Antal páros által trenírozott Hajdúböszörmény kerete, hiszen több egykori NB I-es játékos mellett feltörekvő fiatalok is erősítik alakulatukat. A télen kék mezbe öltözött a góllövőlista vezetője, Hamar Gergő is, a Hajdúsámson gárdáját hagyta ott a HTE kedvéért.

A hivatalos jegyzőkönyvek szerint eltiltás miatt senkinek sem kell majd kihagynia a szombaton 15 órától kezdődő találkozót, melyet az Egyetemi Sporttelep műfüves pályáján játszanak, Papp Ferenc játékvezetése mellett.

- unideb.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!