Helyi közélet

2016.03.17. 10:32

"Pakolj ki!" - Fiatalok támadtak meg egy férfit a bűn kabai zsákutcájában

Kaba - A megalapozott gyanú szerint egy férfit bántalmaztak, hogy elvegyék értékeit. A Püspökladányi Rendőrkapitányság rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.

Kaba - A megalapozott gyanú szerint egy férfit bántalmaztak, hogy elvegyék értékeit. A Püspökladányi Rendőrkapitányság rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást az ügyben.

A Kabai Rendőrőrsön személyesen tett bejelentést március 12-én 22 óra körül egy férfi, aki elmondta, hogy a 21 óra körül a kabai állomásra érkező vonattal jött a településre, és gyalog indult haza, amikor a Rákóczi és Mikszáth Kálmán utcák kereszteződésében azt vette észre, hogy a járdán három fiatalember áll. Amikor odaért, az egyik fiatal azt mondta neki, hogy pakoljon ki, majd rögtön mellbe ütötte. A sértett az ütést követően továbbment, majd a Rákóczi utcáról a Dobó utcára befordult, és ismét azt látta, hogy az ismeretlen fiatalemberek megint ott állnak. Amikor a közelükbe ért, ismételten felszólították, hogy pakoljon ki, és mivel erre a sértett nem volt hajlandó, egyikük megfogta a kabátját, de a sértett el tudta húzni magát, mire a fiatal megrúgta őt, amitől elesett. A sértett ezt követően el tudott menekülni.

A rendőrök a férfit elvitték az orvosi ügyeletre, ahol az orvosi vélemény alapján a bántalmazás következtében könnyű sérüléseket szenvedett. A kabai körzeti megbízott a kapott személyleírás alapján azonosított két terheltet, Ny. Gábort és egyik társát, egy 14 éves fiút, akiket 2016. március 16-án hajnalban, otthonaikban elfogtak, és előállítottak a rendőrőrsre. Majd a rendőrök további adatgyűjtést és tanúkutatást végeztek, aminek eredményeként azonosították harmadik társukat, egy 16 éves fiatalkorú fiút, akit 2016. március 16-án 11 óra 10 perckor fogtak el szintén otthonában, és előállították a rendőrőrsre.

A fiatalembereket a Püspökladányi Rendőrkapitányság nyomozói gyanúsítottként kihallgatták, majd Ny. Gábort és 14 éves társát bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatásukat. A fiúk kihallgatásukkor elismerték a bűncselekmény elkövetését.

A kabai lakosok ellen a Püspökladányi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rablás bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

- Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában